Twinkle | Digital Commerce

Hema opent apart distributiecentrum voor webwinkel

2017-05-27
174173
  • 1:05

Hema heeft een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen voor online-bestellingen. De warenhuisketen worstelde vorig jaar nog met de vraag of ze de e-fulfilment nog wel zelf wilde blijven doen. Met het zogenoemde eDC heeft Hema die vraag bevestigend beantwoordt.

Tijdens de Thuiswinkel Update van vorig jaar zei toenmalig e-commerce manager Henriëtte Mol dat de afhandeling van de weborders de organisatie ‘een beetje boven het hoofd is gegroeid’. Tegen Twinkle zei ze toen, eind september 2009: ‘We staan op het punt om te investeren in logistiek. De vraag is of we het zelf blijven doen vanuit ons distributiecentrum bij Maarssen of dat we de boel gaan outsourcen. Ik heb twee scenario’s ingediend bij de directie en ik moet zeggen dat ik voordelen zie in allebei.’

Picking & packing
Het eDC van Hema ligt op een steenworp afstand van Hema’s distributiecentrum op industrieterrein Lage Weide, bij Utrecht. Vijf jaar lang deed Hema de picking & packing van de weborders daar. Volgens CEO Ronald van Zetten groeide het aantal weborders ‘zo hard dat er meer, veel meer ruimte nodig was en is’.  Afgelopen donderdag werd het eDC, vijfduizend vierkante meter groot, officieel in gebruik genomen.