Twinkle | Digital Commerce

Amazon lanceert mobiele prijsvergelijker

2017-11-09
180101
  • 1:08

Net voor de Amerikaanse feestdagen heeft Amazon onder de naam Price Check een nieuwe iPhone-applicatie gelanceerd. Gebruikers van de app kunnen op locatie prijzen vergelijken en direct mobiel bestellen bij de e-commerce gigant.

Amerikaanse winkelbezoekers kunnen met de gratis app op drie manieren kijken of een product elders goedkoper wordt aangeboden. Behalve een barcode inscannen, een optie die al was toegevoegd aan Amazons eerdere iPhone-app, kunnen ze ook een foto van het product maken - vooralsnog alleen bij boeken, dvd’s en cd’s - of de naam van het product inspreken in hun mobiel. Die combinatie van mogelijkheden noemt weblog Techcrunch ‘the beauty of the app’.

1-Click ordering
De nieuwe applicatie laat behalve prijzen bij verschillende online-retailers ook zien of items beschikbaar zijn voor free shipping. Met Price Check zouden volgens Amazon ‘miljoenen producten’ kunnen worden vergeleken. De app biedt ook toegang tot klantbeoordelingen en mogelijkheden tot delen via Twitter, Facebook, sms of e-mail. Bovendien is 1-Click Ordering beschikbaar voor producten van Amazon en is voorzien in een koppeling met bezorgdienst Amazon Prime.

Van fysiek naar online
Amazon gebruikt de mobiele applicatie om shoppers op de fysieke winkelvloer naar het online-winkelgebied te trekken. Met hetzelfde doel lanceerde ook eBay gisteren een verbeterde iPhone-applicatie, die is voorzien van een barcodescanner.