Twinkle | Digital Commerce

Bastiaan de Jong na klein jaar weer weg bij Kieskeurig.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Bastiaan de Jong is vetrokken als uitgever van Kieskeurig.nl. In een reactie aan Emerce zegt hij dat het niet mogelijk is gebleken zijn idee van ondernemerschap uit te voeren bij Sanoma’s vergelijkingssite. Sander ten Dam vult de functie van uitgever tijdelijk in.

De Jong startte in januari dit jaar als uitgever van Kieskeurig.nl. Hij begeleidde onder meer de introductie van een nieuwe mobiele site en een iPhone-applicatie. Een verdienmodel daarvoor had Kieskeurig afgelopen zomer nog niet. De Jong destijds tegen Twinkle: ‘Ik kan me allerlei verdienmodellen voorstellen, maar we willen eerst ook ervaring opdoen.’

Sander ten Dam
De Jong gaat verder als zelfstandig ondernemer. De functie van uitgever wordt sinds begin deze maand waargenomen door Sander ten Dam, die tot De Jongs aantreden ook al uitgever was. Tegenwoordig staat de functie van Performance Based Director bij Sanoma op zijn visitekaartje.

Prijzenoorlog
Het was Ten Dam die eind vorige maand reageerde op uitlatingen van concurrent Beslist.nl. Die stelde dat Kieskeurig.nl webwinkeliers ‘het mes op de keel’ zet met hoge cpc-tarieven. Beslist.nl kondigde een prijzenoorlog aan. Ten Dam pareerde door te wijzen op de kwaliteit van de leads en de betrouwbaarheid van het aanbod op Kieskeurig.nl.