Twinkle | Digital Commerce

Profijt Meubel gestart met online-verkoop

2017-11-11
180101
  • 1:25

Profijt Meubel, een franchiseketen met 33 vestigingen in Nederland, is in stilte begonnen met online-verkoop. De Internationale Meubel Groep (IMG), eigenaar van de formule, biedt binnenkort ook franchisenemers van andere formules de gelegenheid webwinkelier te worden.

Dat zegt Rob van Drunen, franchisemanager bij IMG. Profijt Meubel was dit voorjaar de eerste formule die begon met online-verkoop. Over ongeveer twee maanden zullen daar andere franchiseketens bijkomen. IMG is behalve van Profijt Meubel onder meer eigenaar van Siësta Slapen, Pronto Wonen en Superkeukens.

Eigenhandig aanvullen
Wie online wil kopen bij Profijt Meubel, moet op de site van de formule eerst een vestiging selecteren. Vervolgens wordt hij naar de webshop van de winkelier geleid (voorbeeld Almere). Over het productaanbod zegt van Drunen: ‘Alle webwinkels bieden een standaardassortiment aan, maar ze kunnen dat eigenhandig aanvullen met uitverkoopartikelen.’

Betaling en bezorging
Bestellingen in de webwinkels, die draaien op Magento, komen binnen bij de gekozen Profijt-winkelier. De klant ontvangt na bestelling een e-mail, waarna hij dient te betalen via een aloude overschrijving. De franchisenemer haalt de producten zelf uit zijn schappen of zijn magazijn. ‘In principe’, zo is te lezen tussen de frequently asked questions, halen klanten hun bestelling op bij de gekozen vestiging. ‘Afhankelijk van de gekozen vestiging kunnen eventueel de goederen thuis worden bezorgd. Bezorgen via de webshop kost € 65,00 inclusief BTW’. Voor de bezorging van accessoires en kleinmeubelen gelden DHL-tarieven, aldus de site.

Extra kanaal
Van Drunen drukt zich niet expliciet uit over het succes van de webwinkel van Profijt Meubel. Wel zegt hij: ‘Uiteindelijk is zoiets natuurlijk altijd succesvol. Je krijg meer traffic naar je site en biedt een extra kanaal om te verkopen.’