Twinkle | Digital Commerce

Zappos’ eerste mobiele app is voor de iPad

2017-05-27
180101
  • 1:33

Zonder te beschikken over andere mobiele applicaties, heeft Zappos een shopping app voor de iPad gelanceerd. In korte tijd drong de gratis toepassing van de online-schoenverkoper door tot de top 10 van populairste iPad-applicaties in de Verenigde Staten.

Wie de applicatie downloadt in Apples Amerikaanse App Store kan op zijn tabletcomputer de complete productcatalogus van Zappos doorzoeken. Behalve schoenen bestaat die tegenwoordig uit kleding, tassen, beautyartikelen en housewares. IPad-shoppers kunnen reviews lezen, productdetails raadplegen, een wensenlijst aanleggen en direct bestellen. Ook hebben ze toegang tot hun persoonlijke accountinformatie, waar onder meer individuele betaal- en bezorgvoorkeuren en orderhistorie te raadplegen en wijzigen zijn.

'Coolste device'
Volgens Ian Klassen, mobile program manager van Zappos, was het doel bij de ontwikkeling van de iPad-app ‘een zo eenvoudig mogelijke winkelervaring te bieden op het coolste device dat er maar te vinden is. We willen dezelfde wow service bieden waar Zappos.com om bekend staat, op een grappige, eenvoudige en innovatieve manier.’

Om vorm te geven aan de factor ‘fun’, valt er een regen van katjes naar beneden als gebruikers schudden met hun iPad. De kittens zijn ervaren Zappos-klanten niet onbekend: ze verschijnen ook op Zappos.com, bijvoorbeeld wanneer een sitebezoeker een zoekterm intoetst die geen resultaten oplevert.

Kopgroep
Volgens Klassen is de mobiele strategie van Zappos, dat nog geen ervaring met applicaties voor smartphones had, anders dan die van de meeste andere bedrijven: ‘Wij vinden het leuk om anders te zijn als daar een goede reden voor is’, aldus de programmamanager. Zappos behoort nu tot een kopgroep van online-retailers die beschikt over een iPad-applicatie. Amazon, sinds ruim een jaar eigenaar van Zappos, beschikt al sinds afgelopen mei over een koopapplicatie voor de tablet van Apple.

Hieronder vindt u een video over de iPad-applicatie van Zappos.

Bronnen: Internetretailer.com, Mobilecommercedaily.com