Twinkle | Digital Commerce

Miljoenenbusiness met dieren

2017-05-26
18894
  • 1:44

Je kunt het zo gek niet verzinnen, of er is wel een webwinkel voor. Kijk voor dieren en aanverwante producten maar eens op Dieren-webwinkel.startpagina.nl of Dieren-voeding.startpagina.nl. Heeft uw hond vlooien, teken of wormen? Ga naar Antivlo.nl.

Wilt u graag snoepgoed voor uw chinchilla? Ga naar Chinchillawinkel.nl. Zoekt u levende Argentijnse kakkerlakken? Dan kunt u terecht op Baitshop.nl. (Wat zou er gebeuren als zo’n pakketje kakkerlakken verkeerd wordt bezorgd?)

Een tijd geleden begon, ‘dankzij’ Harry Potter, de uilentrend. Iedereen wil een uil, net als Harry – zo lijkt het tenminste. Het is niet verboden een roofvogel te houden, toch is Vogelbescherming Nederland hier minder blij mee. Uilen zijn niet om te aaien en moeten dagelijks vliegen. Mocht u als webwinkelier hiermee iets mee willen doen, dan is het wel een lastige trend om op in te haken, want waar laat u al die vogels?

Wat wordt dan de volgende dierentrend, één waar wij webwinkeliers wel iets mee kunnen? Volgens mij heb ik die gezien bij een gepensioneerde dokter in Haarlem. De man heeft in zijn achtertuin hele rare kippen rondlopen. Ze lijken totaal niet op elkaar. Sommige hebben grote rode kragen, andere punkkapsels. De dokter koopt via internet broedeieren van de meest bijzondere soorten kippen en broedt ze thuis uit met behulp van een broedmachine. Hier geniet hij enorm van. Dat begrijp ik wel; het lijkt een beetje op zo’n verrassingsei voor kinderen dat je in de supermarkt kunt kopen. Het is heel spannend om te kijken wat eruit het ei kruipt.

Alle kinderen worden wild, als ze die lieve, gek gekleurde kuikentjes zien. Ik verwacht dan ook dat broedeieren een nieuwe trend kan worden – ouders kopen vast liever een kip dan een uil voor hun kroost. De verkoop van broedeieren gebeurt nu via Marktplaats. Mijn tip is daarom: begin een webwinkel om broedeieren te verkopen! Wat er met die kippen gebeurt als ze groter worden, dat moeten we nog even bedenken. Mogelijk kunnen we ze inzamelen en stiekem bij de kinderboerderij over het hek zetten.

Deze posting verscheen eerder als column in Twinkle 8-2010.