Twinkle | Digital Commerce

‘Booking.com best beoordeelde website van Nederland’

2017-05-27
180101
  • 2:03

Booking.com is de best beoordeelde van alle sites die zijn bezocht door panels van WUA!.   In de eerste WUA! Top 100, die is gebaseerd op bijna twintigduizend sitebezoeken, blijft de boekingssite Bol.com en zorgverzekeraar Agis voor.

Dat meldt WUA! vandaag. De top-100 is gedestilleerd uit de gecombineerde resultaten van 85 onafhankelijke onderzoeken naar het online-oriëntatieproces van consumenten naar producten en diensten. Tijdens deze onderzoeken gaven ruim drieduizend respondenten in totaal bijna twintigduizend individuele beoordelingen over 2.808 verschillende websites. Over deze sites berekent WUA! steeds een zogenoemde Web Performance Score.

De volgende tien websites kwamen overall als beste uit de bus:De complete top-100 vindt u op de site van WUA!.

Over de drie sites met de beste scores schrijft WUA!

1. Booking.com
De twee onderzoeken die WUA! heeft uitgevoerd naar aanbieders van hotelovernachtingen, werden beide met overtuigende scores gewonnen door Booking.com. De website blijkt goed vindbaar en is in veel gevallen ook de eerste website die respondenten bezoeken. Dit is een belangrijk gegeven, zo bleek uit een eerdere benchmark van WUA!. Booking.com wordt geroemd om het grote aanbod, de gastenbeoordelingen en de inhoudelijke informatie. Gemiddeld werd de website door 22,5 procent van de respondenten aangewezen als favoriete aanbieder, waarmee Booking.com het hoogst scoort op het criterium ‘Voorkeur’ van de gehele top 100.

2.Bol.com
Bol.com kwam in zeven verschillende onderzoeken naar voren, en eindigde maar liefst drie keer op de eerste plaats. Tijdens het onderzoek naar online boekverkoop werd de website door een verbluffende 97,5 procent van de respondenten gevonden, en vervolgens door 50 procent als favoriet aangewezen. Ook beide onderzoeken naar digitale camera’s werden gewonnen. Voor laptops en televisies blijkt Bol.com nog niet de meest logische partij, wat de website de nummer 1 positie in deze lijst kost. Wel scoort de website het hoogst op de criteria Kwaliteit en Web Imago van de gehele top 100.

3.Agisweb.nl
De website van zorgverzekeraar Agis eindigde bovenaan in drie van de zes onderzoeken waarin ze werd gevonden. Alle metingen van het onderzoek naar zorgverzekeringen werden zeer overtuigend gewonnen, door gemiddeld 22,5 procenten van de respondenten te overtuigen. Tijdens oriëntaties naar uitvaartverzekeringen wordt de website nog niet vaak genoeg gevonden. Agisweb.nl scoort vooral hoog op de thema’s 'Informatiewaarde' en 'Gebruiksvriendelijkheid'.

In onderstaande tabel zet WUA! de gemiddelde scores van de top-10 op de verschillende onderdelen af tegen die van de hele top-100.WUA! stelde tenslotte een lijstje op van de best presterende websites per criterium: