Twinkle | Digital Commerce

Overstock lanceert besloten webwinkel Eziba.com

2017-05-27
180101
  • 1:25

Overstock heeft een aanbiedingensite geopend met interieurartikelen, alleen bereikbaar voor geregistreerde bezoekers. De toonaangevende Amerikaanse multichannel retailer overweegt meer besloten webwinkels te openen voor andere productgroepen.

Eziba.com is de naam van Overstock’s eerste private flash sale site, waarop in twee- of driedaagse aanbiedingen home goods worden verkocht. ‘Het is een vrij kleine investering’, aldus Overstock-baas Jonathan Johnson, 'en als het succesvol wordt voorzie ik dat we uitbreiden naar andere gebieden'.

'Kosten zo laag mogelijk'
Met Eziba.com wil Overstock, nummer 28 in de top-500 van grootste Amerikaanse online-verkopers, vooral bestaande klanten aanspreken. Johnson: ‘Bij de start focussen we op e-mail. We proberen Eziba.com tegen zo laag mogelijke kosten te lanceren.’ Overstock-klanten kunnen hun inlog-gegevens ook gebruiken voor de entree op Eziba.com.

Sceptisch
Op de aanbiedingensite zullen dagelijks minstens zeven merken in de uitverkoop gaan. Overstock bezorgt bestellingen voor een flat fee van 2,95 dollar. De getoonde producten op Eziba.com zullen op dat moment niet te vinden zijn op Overstock.com, aldus Johnson, maar kunnen daar in een later stadium (weer) wel op te koop komen. Johnson ziet in Eziba.com ook een middel om nieuwe leveranciers aan te trekken, die sceptisch zijn over vlaggenschip Overstock.com: ‘Hoe goed we ook denken te zijn, er is nog steeds een soort stigma omtrent verkopen op Overstock.com’, aldus de topman.

Gevestigde e-commerce partijen
Flash sale sites, besloten of niet, zijn aan een enorme opmars bezig. Behalve nieuwkomers begeven zich ook steeds meer gevestigde e-commerce partijen op dit terrein. Zo is eBay met Fashion Vault actief in kortlopende modeaanbiedingen. Amazon werd onlangs eigenaar van aanbiedingensite Woot! In Nederland zijn onder meer Marktplaats met zijn Slimme Deals, en Wehkamp met zijn Lunchbreker structureel bezig met flash sales.

Bron: Internetretailer.com