Twinkle | Digital Commerce

Tweakers app: waarom geen product-locator

2017-05-26
193195
  • 1:39

Als eigenaar van een MacBook Pro, een iPhone en een geweldige iPad ben ik een beetje Apple-fanaat. Ongekend mooie technologie met een geweldige connectivity met andere producten uit de gedistingeerde Apple-familie. Maar, even de verkeerde bloedgroep en je donororgaan wordt afgestoten… zo verging het ook mijn afstandbediening.

Voor de Mac is eigenlijk maar één afstandbediening geschikt: de Kensington Si600 Wireless Presenter. De anderen doen het gewoon niet goed. Het product was snel gevonden. Maar toen moest ik nog op zoek naar een (web)winkel die mijn gadget ook daadwerkelijk en snel kon leveren. En dan ook nog bij mij in de postbus of af te halen in een winkel in Amsterdam. Dat bleek verduveld lastig, zoals ik al een paar columns geleden berichtte.

Missie niet geslaagd
Via de store-locator op de site van Apple vond ik wel de (web)winkels die de afstandsbediening zouden moeten verkopen, maar eenmaal aangekomen, of ingelogd, bij die winkels was het gadget niet op voorraad. Winkel gevonden, missie toch niet geslaagd.

Store locator
Het geweldige Tweakers.net heeft nu een gratis iPhone-applicatie waarop mobiele gebruikers producten kunnen vergelijken. De ingebouwde store locator geeft aan waar de hardware en elektronica in de buurt kunnen worden gekocht, zowel in bakstenen winkels als de webwinkels. Dat is geweldig nieuws. De reviews in de iTunes-store zijn redelijk positief. Ik heb ‘m direct uitgeprobeerd: ‘Good’, maar niet ‘great’. Zo klopt de informatie over verkooppunten meestal niet. De BCC zit toch echt niet op Schiphol-Rijk (wel hun hoofdkantoor) en helaas zijn de afstanden hemelsbreed berekend. Maar, in de basis is het natuurlijk een geweldig leuke toepassing van location based services.

Product locator
Ik heb nog wel een serieuse tip voor de jongens en/of meisjes die achter deze app zitten. Waarom geef je niet meteen informatie over de beschikbaarheid van een product in de winkels? Ik wil eigenlijk geen store locator, maar een product locator. Dat zou mij nu helemaal echt blij maken en dan slaagt mijn missie wel! Dan is je app ook echt ‘great’.