Twinkle | Digital Commerce

Tupperware opent webwinkel - primeur voor Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:07

Tupperware, bekend vanwege zijn party’s bij de mensen thuis, is begonnen met online-verkoop van zijn producten. Nederland is het eerste land met een Tupperware webshop. Bestelde producten worden door 'Tupperware demonstratrices' afgeleverd.

Met die wijze van bezorging waarborgt Tupperware naar eigen zeggen het persoonlijke contact met klanten, dat het bedrijf groot heeft gemaakt. Een Tupperware demonstratrice in de buurt neemt na een online-bestelling contact op met de klant voor een afspraak. De levering vindt plaats in overleg, op het tijdstip dat de klant het best uitkomt. Pas bij de afspraak betaalt de webshopper, contant of via Rabo SMS betalen. Bij aflevering neemt de demonstratrice de tijd om vragen te beantwoorden en het product indien nodig te demonstreren. (Alle voorwaarden vindt u hier).

Home Party Plan
De Tupperware Plastics Company werd in 1944 opgericht door Earl Tupper. Hij besloot zeven jaar later om zijn bewaardoosjes met bewierookte sluiting uit de winkel te halen en alleen nog direct aan consumenten te verkopen via het 'Home Party Plan'. Vanaf 1962 deden de Tupperware Party’s hun intrede in ons land. Aan het concept is tot vandaag relatief weinig veranderd, al is het assortiment van Tupperware breder geworden en slijt het bedrijf zijn producten inmiddels onder de naam Tupperware Kookstudio.