Twinkle | Digital Commerce

Brits affiliatenetwerk komt met split commissions feature

2017-05-27
196130
  • 0:57

Het Britse affiliatenetwerk MoreNiche heeft een tool ontwikkeld waarmee behalve de laatst verwijzende site ook de ‘first click referrer’ een vergoeding opstrijkt. De door het bedrijf als revolutionair bestempelde feature ging deze week live.

Nog altijd krijgt doorgaans alleen de laatste verwijzer naar een converterende site een beloning volgens het principe ‘last cookie counts’, hoewel deze wijze van conversieattributie al lange tijd ter discussie staat. Ook in Nederland en dan met name waar het gaat om kortingsites.

MoreNiche morrelt niet aan het basisprincipe, maar keert behalve aan de laatste verwijzer een vergoeding uit aan affiliates die aan het begin hebben gestaan van een traject dat uiteindelijk leidde tot een aankoop of bijvoorbeeld een online-aanmelding. Het netwerk visualiseert het model als volgt:



In een video biedt MoreNiche meer uitleg.

Ook tussenschakels kunnen via de split commissions feature een fee ontvangen, belooft MoreNiche op zijn site. Vraag die daar onbeantwoord blijft is hoe het netwerk een en ander technisch regelt.