Twinkle | Digital Commerce

Selexyz verkoopt digitale boeken via e-reader Samsung

2017-11-08
626450
  • 1:10

Selexyz gaat de eerste e-reader die Samsung op de markt brengt verkopen. Het apparaat is vanaf eind deze maand verkrijgbaar en biedt draadloos toegang tot de e-bookstore van Selexyz.

Via een wifi-verbinding zijn de ruim honderdduizend titels uit de digitale boekwinkel van Selexyz doorbladerbaar op het nieuwe apparaat, dat gistermiddag werd gepresenteerd. De eerste hoofdstukken van e-books kunnen gratis worden gedownload.

Primeur
Selexyz is straks de enige boekwinkel in Nederland die zijn e-books draadloos via een e-reader aanbiedt. Het is niet de eerste primeur van de keten op de digitale boekenmarkt, want Selexyz was eind 2007 ook de eerste retailer in Nederland die een e-reader (de iLiad) verkocht in zijn winkels.

Creditcard of machtiging
De digitale boeken van Selexyz kunnen straks met een creditcard of machtiging worden betaald, meldt Ereaders.nl. Ondanks de wifi-functie zit er geen webbrowser op de Samsung E60 slider, die 329 euro gaat kosten. Dit betekent dat e-books uit andere winkels niet draadloos gedownload kunnen worden. E-books die zijn aangeschaft bij Bol.com kunnen wel via de usb-verbinding op het apparaat van Samsung worden gezet.

Vijftigduizend e-readers
GfK Retail & Technology Benelux maakte eerder deze week bekend dat in de afgelopen acht maanden vijftiggduizend e-readers werden verkocht in Nederland. Bezitters van zo’n apparaat, steeds vaker verkocht in stenen winkels, kopen gemiddeld één digital boek per maand.