Twinkle | Digital Commerce

Myngle verzorgt online-taaltrainingen voor Randstad

2017-11-08
180101
  • 0:58

Myngle, het veelgeprezen online-taalinstituut uit ons land, heeft een deal gesloten met Randstad. De uitzendorganisatie gaat taaltrainingen in 45 talen aanbieden op zijn domein Randstad Education. Daarvoor maakt het gebruik van Myngles ‘virtual classsroom’.

Myngle is een wereldwijde handelsplaats voor online-taallessen. Ieder kan zich aanmelden als leraar, een lespakket aanvragen en een prijs voor zijn diensten bepalen. Studenten betalen voor de lessen, die via Skype worden gegeven en aan de hand van een feedbacksysteem worden beoordeeld. Myngle, dat eerder dit jaar een deal sloot met KLM, ontvangt een commissie van het lesgeld.

1.235 cursussen
De site werd in 2007 gestart door Egbert van Keulen en Marina Tognetti, die daarvoor in Nederlandse dienst waren bij eBay en Marktplaats. Op dat moment werden alleen lessen Engels aangeboden. Inmiddels is het aantal talen gegroeid tot 45, die via 1.235 verschillende cursussen worden aangeboden.

European Venture Award
De initiatiefnemers van Myngle werden al verschillende keren onderscheiden voor hun vernieuwende concept. Zo sleepte de Amsterdamse start-up anderhalf jaar geleden de prestigieuze European Venture Award in de wacht.