Twinkle | Digital Commerce

Myngle uitgeroepen tot meest veelbelovende ict-starter

2017-05-26
169130
  • [nieuws]
  • 0:59

Myngle, het online taleninstituut dat vorig jaar in Amsterdam werd opgezet, heeft de prestigieuze European Venture Award in de wacht gesleept. Het bedrijf geldt als meest veelbelovende Europese onderneming op het gebied van ict.

Dat meldt Emerce. Myngle scoorde vooral hoog op het business potentieel, de bedrijfspresentatie en de ervaring die het binnen de gelederen heeft.

Wereldwijde handelsplaats
Het taleninstituut werd vorig jaar gestart door Egbert van Keulen en Marina Tognetti, die daarvoor in Nederlandse dienst waren bij eBay en Marktplaats. Feitelijk is Myngle een wereldwijde handelssplaats voor online-taallessen. Ieder kan zich aanmelden als leraar, een lespakket aanvragen en een prijs voor zijn diensten bepalen. Studenten betalen voor de lessen, die via Skype worden gegeven en aan de hand van een feedbacksysteem worden beoordeeld. Myngle ontvangt een commissie van het lesgeld.

Grootschalige entree
Stond dit kalenderjaar nog vooral in het teken van sleutelen en schaven, 2009 moet voor Myngle het jaar worden van de grootschalige entree op de internationale markt. De site bestaat nu - op een beperkt aantal tours na - alleen in het Engels, maar komt volgend jaar in verschillende gelokaliseerde versie beschikbaar.