Twinkle | Digital Commerce

MediaGigant versus Nespresso 1:0

2017-11-08
500334
  • 2:01

Er heeft een kleine koffierevolutie in ons huis plaats gevonden. De filtermachine ligt eruit… de Nespresso cupjes komen binnen. Na urenlang research op het internet en lang wikken en wegen, was het besluit genomen. Het werd een mooie Siemens Nespresso koffiemachine. 

Mocht wat kosten, maar dan had je ook wat! Koffie-on-demand, reuze gemakkelijk, Porsche design en het vertrouwde Siemens. Bovendien liggen binnenkort de Douwe Egberts Nep-presso-cupjes bij de Albert Heijn in het schap.

Clooney-kloon
Wij lagen op onze vrije zaterdag om half tien voor de deur bij De Bijenkorf in Amsterdam. De Nespresso heeft daar een ‘shop-in-shop’. Met zo’n Clooney-kloon achter een rood fluwelen koordje en ongeschreven regels over hoe je daar in de rij moet aansluiten. En vooral reuze onhandig, omdat je er de andere Bijenkorf boodschappen niet mag afrekenen.

De Nespresso-medewerker wist ons meteen te melden dat deze Nespresso-winkel geen Siemens apparaten voerde. We konden wel terecht bij hun filiaal in de PC. Drie keer gebeld met dat filiaal, maar daar nemen ze de telefoon niet op. Je wilt het toch wel zeker weten.

Underdressed
Enfin… vrije dag, lenteweer, dus wij met tram 5 naar ons in de PC. De ‘flagship’ store van Nespresso. Ook hier die argwanende blikken van het geheime genootschap. Met G-Star Raw spijkerbroek, Ed Hardy t-shirt en strippenkaart waren we duidelijk underdressed. 

Ook hier was het simpele antwoord: ‘Wij voeren geen Siemens’. Slechts teleurstelling was ons deel. We werden toch doorgestuurd door een collega. Ze kon, of wilde, ons ook niet verder helpen. En natuurlijk namen ze op zaterdag geen telefoon op. Wat waren wij toch domme consumenten in hun schone Nespressowereld. En weg liep ze…

Een beetje bozig hebben wij thuis meteen op de Mac gegoogled en ons koffie-apparaat gevonden bij Mediagigant.nl. Direct uit voorraad leverbaar, beslist de laagste prijs (zelfs meer dan 400 euro goedkoper!), natuurlijk gewoon met TNT aan onze postbus te leveren en snel even te betalen met iDeal. Nog geen 5 minuten later waren wij klaar en sinds woensdag staat het apparaat te blinken in de keuken. Heerlijke koffie overigens ;-)

Knock-out in eerste rondeDe score is duidelijk. Mediagigant versus Nespresso: 1:0. Knock-out in de eerste ronde. De grote verliezer? Siemens! Daar gaat toch je marge op een premium-brand product. De Nespresso winkel had het premium-brand distributiekanaal kunnen zijn, maar nu kwamen we uit bij de discounter.

Ik kan niet wachten tot ik de Douwe Egberts Nep-presso cupjes gewoon kan bestellen bij Albert.nl!