Twinkle | Digital Commerce

Thomas Cook maakt jacht op Expedia en Booking.com

2017-05-27
283283
  • [nieuws]
  • 1:02

Thomas Cook wil zich nadrukkelijker positioneren als retailer op de Europese reismarkt. De top van bedrijf spreekt van een noodzakelijke inhaalslag, waarmee de marges omhoog kunnen en nieuwe markten kunnen worden gepenetreerd.

Dat schrijft Reisrevue op basis van een recente bijeenkomst van investeerders. Het vakblad citeert topman Simon Breakwell, die voorheen werkzaam was als Europese baas van Expedia: ‘Met e-commerce als retailer is voor Thomas Cook nog een heleboel te winnen. Die kant hebben we in Europa tot nu toe wat verwaarloosd. Vandaar deze noodzakelijke inhaalslag, waarmee we tegelijkertijd de marges willen opschroeven en nieuwe markten willen penetreren. Als touroperator zijn we al sterk op internet aanwezig met onze multichannelmerken.’

Top 3
Thomas Cook ziet een toekomst voor zichzelf weggelegd als ‘Online Travel Agent’ (OTA), schrijft Reisrevue, en het concern gaat aldus direct concurreren met Expedia, Priceline (Booking.com), Travelocity (Lastminute.com), Opodo en Orbitz (Ebookers). Het is Thomas Cook’s ambitie zich in de top 3 van OTA’s in Europa te nestelen. In 2012 zal het nieuwe platform van Thomas Cook, met Thomascook.nl, Neckermann.nl en Vrijuit.nl de nummer 1 in de Twinkle100, worden uitgerold.


Gerelateerde artikelen: