Twinkle | Digital Commerce

sellaband voor boeken

2017-11-08
180101
  • 1:15

Zoals je bij Sellaband kunt investeren in een artiest en zijn cd, zo biedt TenPages vanaf vandaag de mogelijkheid om te beleggen in boeken. Voor het eerst bepalen de lezers zelf welke boeken worden uitgegeven. Schrijftalent wordt op TenPages.com ontdekt. Boekhandel Selexyz zorgt voor promotie.

‘Tienduizenden Nederlanders schrijven boeken, daar zitten prachtige boeken tussen, misschien wel bestsellers. Maar de kans dat je de loterij wint, is groter dan dat een gerenommeerde uitgever je boek uitgeeft’, zegt Valentine van der Lande, de oprichter van TenPages.com. ‘TenPages.com is de eerste website ter wereld waar de lezer bepaalt welk boek wordt uitgegeven. Het is een revolutie in uitgeversland.’

5 euro per stuk
Op TenPages.com publiceert de auteur de eerste tien pagina’s van zijn manuscript. Wanneer er 2000 aandelen van 5 euro per stuk zijn verkocht wordt het boek uitgegeven door een gerenommeerde uitgever. Voorbeelden van uitgevers: De Arbeiderspers, The House of Books, Pearson. Als er niet genoeg aandelen zijn verkocht verdwijnt het boek na een aantal weken automatisch van de website. Dan krijgt de belegger zijn geld terug, met aftrek van de door TenPages.com gemaakte kosten. Het auteursrecht berust te allen tijde bij de auteur.

Selexyz
TenPages.com heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met boekhandel Selexyz. Die gaat onder meer de boeken van op TenPages.com ontdekte auteurs promoten.

In de Raad van Advies van TenPages.com zitten onder anderen schrijver Ronald Giphart en journalist Jeroen Smit.