Twinkle | Digital Commerce

Google steeds nadrukkelijker in online-retailing

2017-05-27
180101
  • 0:57

Google lijkt steeds meer de e-commerce kant op te gaan. Een nieuwe stap in die richting is de functie ‘vice president of commerce’. De zoekgigant heeft een eBay-veteraan aangetrokken om die functie te vervullen.

Google is onlangs begonnen met de verkoop van de Nexus One-telefoon via zijn eigen webshop. Ook stapte het bedrijf in videoverhuur door de films van het Sundance Film Festival online aan te bieden. Binnenkort kunnen we Google Editions verwachten, een online e-bookswinkel. En er liggen plannen om een webwinkel in web-based software voor de zakelijke markt te beginnen.

Dat Google Stephanie Tilenius heeft aangetrokken wijst er op dat het bedrijf een flinke vinger in de e-commerce pap wil krijgen. Tilenius werkte negen jaar bij eBay en was ondermeer de baas van de betaaldienst PayPal. The New York Times vermoedt dat haar komst vooral Google Checkout een boost zal geven. Amerikaanse experts denken zelfs dat Google met het aantrekken van Tilenius een online-retailplatform wil bouwen dat kan concurreren met eBay en Amazon.com.

Bron: Internetretailer.com