Twinkle | Digital Commerce

CRR: '20 procent groei voor e-commerce in Europa'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

De online-retailverkopen in Europa groeien dit jaar met 20 procent. De verwachte groei is iets lager dan die van afgelopen jaar (22 procent), maar nog altijd veel hoger dan de verwachtingen voor de fysieke retail. Vooral in Polen, Frankrijk en Spanje zijn de vooruitzichten voor webwinkeliers goed.

Een en ander blijkt uit onderzoek van het Britse Centre for Retail Research (CRR) in opdracht van vergelijker Kelkoo. Waar traditionele retailers het dit jaar volgens de onderzoekers moeten stellen met een magere 1,4 procent groei, kunnen Europese online-retailers een meeromzet van 19,6 procent verwachten.

Online-marktaandeel
CRR begroot de groei van de Amerikaanse e-commerce markt dit jaar op 10 procent. Toch blijft, als deze voorspellingen uitkomen, het online-marktaandeel in Amerika groter, met 7 procent van alle retailverkoop. In Europa ligt het aandeel eind dit jaar naar verwachting op 5,5 procent.

1.240 euro per Brit
Polen (36 procent), Frankrijk (31 procent) en Spanje (25 procent) mogen volgens CRR de grootste webwinkelgroei begroeten dit jaar. De Britse online-bestedingen groeien het minst hard van de onderzochte landen, maar toch nog altijd met 12,4 procent. De gemiddelde Brit deed afgelopen jaar voor een bedrag van 1.240 euro aan retailinkopen online, waar het Europees gemiddelde volgens CRR uitkwam op 871 euro.

Specifieke cijfers over de Nederlandse (verwachte) bestedingen zijn niet openbaar gemaakt.