Twinkle | Digital Commerce

Amazon steeds meer in vaarwater fabrikanten

2017-05-27
180101
  • 1:10

The New York Times meldt dat Amazon een bedrijf heeft kocht dat gespecialiseerd is in de productie van aanraakschermen. Aan de hand van Touchco zou de online-retailer voor de kerst een aanraakgevoelige Kindle in kleur kunnen introduceren.

The New York Times baseert zich op een bron die bij de overnameonderhandelingen betrokken was. Touchco is inmiddels no longer doing business en zou onderdeel zijn geworden van Amazons hardware divisie Lab126. Details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Multimediatoepassingen
Volgens analisten wil Amazon zich met de deal wapenen tegen de concurrentie van Apples iPad, die vorige week werd geïntroduceerd. Die is, behalve voor het lezen van e-books, voor veel meer multimediatoepassingen geschikt. Het ligt in de rede dat Amazon de schermen van E Ink, die de lezer weliswaar rust voor de ogen bieden maar die verder weinig potentie zouden hebben, verruilt voor die van de overgenomen partij.

Kanaalconflict
Het zou betekenen dat retailer Amazon zich sterker manifesteert op de hardware markt, met een product dat net als de iPad het midden houdt tussen een smartphone en een laptop. Omdat Amazon ook producten van Apple verkoopt (zoals de iPad binnenkort), ligt een conflict op de loer. Waar dat vaak wordt veroorzaakt doordat fabrikanten zelf een verkoopkanaal openen, is het in dit geval andersom.