Twinkle | Digital Commerce

Near Londen live: online-3D shoppen in West End

2017-05-27
170130
  • 1:17

Via de bètaversie website van Near Londen kan er online worden geshopt in West End. De virtuele straten op de website zijn identiek aan het echte Londen West End waardoor het mogelijk wordt om vanuit de luie stoel, waar ook ter wereld, te shoppen in Londen.

De website beslaat momenteel nog maar een klein gedeelte van het toeristische centrum en winkelgebied maar het merendeel van de winkels zijn gevestigd in de straten die wel op de website zijn vertegenwoordigd.

Near Londen heeft wat langer op zich laten wachten dan in eerste instantie gedacht maar de deadline om voor kerst 2009 live te gaan is gehaald.

Toegang
Om virtueel te kunnen winkelen in West End is een Facebook-login vereist. Na aanmelding bij de Facebook-groep ‘Near London User Group’ wordt er een uitnodiging verstuurd waarmee de software kan worden gedownload.

Indien de software eenmaal is geïnstalleerd, kan er rustig in Oxford Street en Regent Street worden rondgekeken en uiteraard geshopt. Met één klik op een winkelruit is te zien welke producten de winkel heeft. Nog een klik brengt de bezoeker naar de website van de winkelier.

Social shopping
Door de connectie met Facebook is het mogelijk om tijdens het online winkelen contact te houden met vrienden via de gebruikelijke manieren die Facebook aanbiedt. Naast shoppen zijn er via Near London ook mogelijkheden om concerten te bezoeken, films te kijken, videogames te spelen en te netwerken.