Twinkle | Digital Commerce

West End krijgt digitaal equivalent

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:22

In Groot-Brittannië wordt gesleuteld aan het digitale evenbeeld van West End in Londen. Vanaf oktober 2009 moeten webshoppers hun geld kunnen uitgeven in de virtuele straten van het winkelgebied, dat de naam Near London zal dragen.

Het is de bedoeling dat consumenten op de computer door de gesimuleerde straten van West End kunnen wandelen en dat ze met een muisklik de daaraan gelegen winkels kunnen betreden om hun slag te slaan. De winkelgevels kunnen toegang bieden tot de websites van de participerende retailers, maar ook tot een digitale kopie van hun fysieke winkel, in de stijl van het project. 

Zeshonderd winkels
Daartoe zullen retailers toenadering moeten zoeken tot Near, het softwarebedrijf van geestelijk vader Alex Wrottesley. Hij wil de snelheid en het gemak van webwinkelen combineren met de winkelervaring in fysieke winkelstraten en wil zeshonderd winkels uit West End kopiëren naar Near Londen.

Geen bedelaars, wel regen
In het driedimensionale Near Londen, dat met behulp van op hoogte rijdende camera's in West End wordt gecreëerd, zullen bedelaars en winkeldieven ontbreken. De ontwerpers willen het weer in het virtuele winkelgebied wel aanpassen aan het actuele weer in West End en bilboards plaatsen met de krantenkoppen van de dag.

Koppeling met sociale netwerken
Near wil verder koppelingen tot stand brengen met sociale netwerken als Facebook en MySpace, waardoor webshoppers hun vrienden mee uit webwinkelen kunnen nemen.

DKNY en Armani
Tot de winkeliers die reeds interesse hebben getoond in het project behoren onder andere shopuitbaters van DKNY en Armani Exchange.

Bron: The Sunday Times

In Twinkle nummer 2, die op 16 februari 2009 verschijnt, kunt u meer lezen over Near London.