Twinkle | Digital Commerce

Jaap.nl biedt extra info tegen betaling

2017-05-27
171131
  • [nieuws]
  • 1:09

Wie extra buurtinformatie wil ontvangen over een huis op Jaap.nl, bijvoorbeeld over de hoeveelheid fijnstof of over misdaadcijfers, kan een rapport samenstellen en bestellen op de huizensite.

Jaap.nl, dat zich positioneert als voornaamste concurrent van Funda, genereert voor het eerst direct inkomsten van huizenzoekers. 'Alles over huizen', is voortaan de payoff. Eerdere beloftes luidden 'Meer huizen dan Funda' en het kortere 'Meer koophuizen'.

Cafetariamodel
Tegen Twinkle zei directeur Hans Voorn afgelopen zomer al zoveel mogelijk relevante informatie te willen bieden over huizen. Gegevens die Jaap.nl niet gratis kan verstrekken, zijn door de huizensite nu overzichtelijk op een rij gezet. Wie volgens het cafetariamodel een buurtrapport samenstelt en betaalt met iDeal of creditcard, krijgt het vervolgens per e-mail in pdf toegestuurd.

Soorten informatie
In onderstaande video biedt Voorn uitleg over de verschillende soorten informatie (basisinformatie, gratis extra informatie en betaalde extra informatie), die Jaap.nl thans aanbiedt.

2009 JAAP.NL Alles over huizen RONDLEIDING from Hans Voorn on Vimeo.

Telegraaf Media Nederland
Jaap.nl, dat onlangs is begonnen met het aanbieden van huurhuizen op zijn site, is na het faillissement van DSB Bank bijna geheel in eigendom van Telegraaf Media Nederland. Met Brixter.nl, dat inmiddels direct doorverwijst naar Jaap.nl, probeerde het uitgeefconcern al eerder voet aan de grond te krijgen op de online-huizenmarkt. Ook die site zocht meerwaarde in het bieden van extra buurtinformatie.