Twinkle | Digital Commerce

Jaap.nl en Brixter.nl fuseren

2017-11-09
170130
  • 1:12

De DSB Bank en Telegraaf Media Nederland bundelen hun krachten op de online-woningmarkt. Brixter.nl, de huizensite van de Telegraaf, gaat per 1 juli op in DSB's Jaap.nl.

De voorgenomen joint venture is ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), zo maakten beide bedrijven vandaag bekend. 

Uit het persbericht: 'Door de unieke kenmerken van beide sites te combineren - de Woningwaarde Indicatie van Brixter.nl en het woningaanbod van Jaap.nl - wordt er een site ontwikkeld waar huiseigenaar en woningzoekende meer inzicht krijgen in de woonmarkt. Woningzoekenden kunnen huizen beter bekijken en vergelijken. Daarmee kan de huizenzoeker in veel gevallen de vraagprijs van een koophuis beter beoordelen omdat er vergelijkbare huizen in de straat staan.'

'Informatie achtergehouden'
Het nieuwe Jaap.nl moet volgens directeur Hans Voorn de transparantie in de huizenmarkt bevorderen: 'Die is nog steeds ver te zoeken. Er is nog heel veel informatie over huizen die door diverse partijen wordt achtergehouden voor het publiek. Wij willen dat allemaal gratis aanbieden op onze website. We zien de fusie met Brixter.nl als een heel belangrijke stap daarin.'

Jaap.nl is al bezig met het ontwikkelen van nieuwe diensten voor huizenbezitters, zoals een WOZ-check, hypotheekadvies en news alerts met bouwaanvragen in de buurt.

Moviq.nl en Zoekallehuizen.nl
Voorn ziet juist in de moeilijke marktomstandigheden kansen om Jaap.nl 'een onmisbare plaats te geven in de huizenmarkt'. Die is ook online volop in beweging; Na het faillissement en de doorstart van Dimo.nl, eerder dit jaar, trok Rabobank zich vorige week terug uit de markt voor huizensites. Het verkocht Moviq.nl en Zoekallehuizen.nl aan Boost Labs.