Twinkle | Digital Commerce

Rabobank best geteste site voor persoonlijke lening

2017-05-27
170130
  • 1:14

Rabobank komt als beste uit de bus in een nieuw gebruikersonderzoek van WUA! naar online-aanbieders van persoonlijke leningen. De koploper profiteert sterk van het faillissement van de DSB Bank.

De bank van Dirk Scheringa bezette afgelopen juni met Dsbbank.nl en Frisia.nl nog de twee bovenste posities op de lijst. DSB Bank stond toen met zes merken genoteerd. Nu zijn dat er nog altijd drie, te weten Frisia.nl (plek 6), Lenen.nl (9) en Postkrediet.nl (15).

Profiteren
WUA! vroeg een groep respondenten online op zoek te gaan naar een lening van tussen de tien- en vijftienduizend euro met een looptijd van 5 jaar. Rabobank en ING profiteren van het wegvallen van de DSB-merken uit de top-5 en klimmen respectievelijk van plek drie naar plek één en van plek vijf naar plek twee. De complete lijst, met rechts de Web Performance Score en bijbehorende positie in juni:

Rabobank.nl kwam dit keer op vijf van de onderzochte criteria als beste uit de bus, waaronder vindbaarheid, vormgeving en vertrouwen. Ook Abnamro.nl presteerde goed, met hogere scores op de criteria voorkeur, vindbaarheid en doorgaan.

Grootbanken
ABN Amro verruilt de twaalfde plek voor de derde, waardoor de drie grootbanken alle podiumplaatsen bezet houden in de online-markt voor persoonlijke leningen, die een grote verscheidenheid aan aanbieders kent. Ook de notering van SNS Bank en Fortis, die een halfjaar geleden nog ontbraken op de lijst, wijst erop dat mensen hun heil voor persoonlijke leningen meer en meer zoeken bij vertrouwde namen in de bankwereld.