Twinkle | Digital Commerce

GSI Commerce koopt besloten shopsite Ruelala.com

2017-05-27
440295
  • [nieuws]
  • 1:15

GSI Commerce, dat retailers ondersteunt op alle deelgebieden van e-commerce, is eigenaar geworden van Ruelala.com. De besloten shopsite telt 1,2 miljoen leden en mikt op een omzet van honderd miljoen dollar.

En dat terwijl Ruelala.com pas in april 2008 live ging. De site werd opgezet door Retail Convergence, dat deze week voor een bedrag van 350 miljoen dollar werd overgenomen door GSI Commerce. Daarvoor krijgt GSI ook de site Smartbargains.com in handen.

Toekomst in Ruelala.com
Hoewel koopjessite Smartbargains.com vorig jaar 154 miljoen dollar aan omzet (bron: Internet Retailer Top 500 Guide) boekte, ziet GSI Commerce vooral veel toekomst in Ruelala.com.

Op die site worden producten van luxemerkfabrikanten aangeboden tegen kortingen van tientallen procenten. De crux is dat alleen leden mogen kopen en dat de sales slechts 48 uur duren. Grondlegger Retail Convergence keek het concept af van Europese sites als Vente-privee.com. Amerikaanse concurrenten van Ruelala.com zijn onder meer Gilt.com en HauteLook.com.

Outlet-platform
GSI Commerce, dat e-commerce platforms ontwikkelde voor onder meer Toys ‘R Us, Ralph Lauren en recent Helly Hansen, krijgt met Ruelala.com een outlet-platform in handen. Zo kan het de dienstverlening aan zijn klanten verder uitbreiden. Bovendien creëert het bedrijf nauwere banden met de driehonderd luxemerken die hun restpartijen al via Ruelala.com verkopen.

Shopvip.com
In Nederland is ook een aantal besloten shopping-communities actief. De eerste was Shopvip.com, dat precies een jaar geleden werd gelanceerd en de honderdduizend leden nadert. Andere initiatieven zijn 42hrsclub.com, Brandfield.com en Mevipu.com. Over die laatste site kunt u meer lezen in de laatst verschenen papieren Twinkle.