Twinkle | Digital Commerce

Shop Direct brengt Woolworths weer de straat op

2017-11-08
178130
  • 0:58

Woolworths, decennialang een gevestigde warenhuisketen, verdween dit jaar uit het Britse straatbeeld. Shop Direct kocht de merkrechten op en ging online verder. Nu liggen er plannen voor tweehonderd winkels.

Afgelopen februari sloten de deuren van de ruim achthonderd vestigingen van Woolworths. Zo’n 27.000 werknemers kwamen op straat te staan.

7 miljoen pond
Shop Direct, dat het merk voor 7 miljoen pond in handen kreeg, ontkende toen Woolworths weer de straat op te willen brengen. Topman Mark Newton-Jones zag alleen online toekomst voor het merk, dat hij graag ‘in het hart van de Britse retail’ wilde houden.

Inkoopkracht
Nu heeft Newton-Jones echter concrete plannen om ‘De Britse Hema’ weer een plek te geven in de winkelstraten. InternetRetailing tekent uit zijn mond op: ‘We geloven dat Woolworths een succesvolle winkelketen kan worden. We zien een potentieel van tweehonderd vestigingen, die worden ondersteund door de inkoopkracht van Shopping Direct.’

Franchisenemers
De Shopping Direct Group, die afgelopen zomer het Kanaal overstak met Littlewoodseurope.com, is inmiddels op zoek naar franchisenemers die een Woolworths-winkel willen uitbaten. Er liggen geen plannen de winkels zelf te gaan runnen.