Twinkle | Digital Commerce

Free Record Shop opent online-videotheek

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Free Record Shop biedt klanten voortaan de mogelijkheid films, documentaires en tv-series te kopen of te huren op Freerecordshop.nl. Voor de video on demand service, die ook voor Belgische klanten beschikbaar is, werkt Free Record Shop samen met Mejane.com.

Wie videocontent wil kopen kan vanaf 4,99 euro een download afnemen bij Ree Record Shop. Wie liever huurt betaalt tussen de 0,50 euro en 4,99 euro voor een stream, die één of twee dagen lang onbeperkt kan worden ingestart. Afrekenen kan met iDeal, PayPal, creditcard, sms of de vaste telefoon. Ook zogenoemde ‘Moviepoints’, die trouwe kijkers en amateurrecensenten sparen, kunnen (deels) als betaalmiddel dienen.

Downloadplatform
Na een mislukte avontuur een jaar of zes geleden begon Free Record Shop vorig jaar weer met de verkoop van digitale content, te beginnen met games. Na muziek voegt het bedrijf, met 8 miljoen euro webomzet in 2009 hekkensluiter in de laatste Twinkle100, nu films toe aan zijn downloadplatform. Mejane.com,  Free Record Shop’s partner in video on demand, is een formule van The Entertainment Group, tegenwoordig ‘een toonaangevende online-filmaanbieder in de Benelux’.