Twinkle | Digital Commerce

MasterCard lanceert online-betaaloptie met pinpas

2017-05-27
171131
  • 1:19

Mastercard gaat Nederlandse webshoppers de mogelijkheid bieden aankopen te betalen met hun pinpas. Alle passen met het Maestro-logo zijn in beginsel geschikt.

Dat blijkt uit een persuitnodiging voor een webinar dat Mastercard volgende week organiseert. De dienst, toegankelijk met een kaartlezer, maakt gebruik van de SecureCode-technologie van Mastercard en wordt aangeboden onder het merk Maestro.

Coolblue en Conrad
De betaalmogelijkheid werd eerder gelanceerd in Groot-Brittannië, Oostenrijk, Spanje en onlangs in België. Bij onze zuiderburen participeren EMS card en Europabank als commercial aqcuirers in het project en heeft payment service provider Ogone de betaaldienst opgenomen in zijn pakket voor webwinkels. Coolblue en Conrad bieden de betaalmethode daar al aan. Belgen met een debit-kaart van de banken KBC, Centea of CBC kunnen de dienst gebruiken, samen goed voor twee miljoen potentiële nieuwe klanten voor MasterCard.

Haalmeeruitjecard.nl
Welke partners Mastercard in ons land heeft gevonden, wordt volgende week bekend gemaakt. Waarschijnlijk is dat ING in ieder geval participeert. De bank gaat de site Haalmeeruitjecard.nl, die deze maand wordt gelanceerd, actief promoten onder zijn klanten. Met de cashback-site wil Mastercard zich bekender maken bij het webwinkelend Nederlands publiek, zoals PayPal dat doet met PayPal Deals en zijn onlangs gelanceerde Poenrace.

IDeal
In Nederland is het door de grote banken gestuwde iDeal de dominante betaalmethode voor online-aankopen. Hoe Mastercard banken zover krijgt te participeren in zijn pin-initiatief, zal volgende week blijken. Dan leest u meer over de nieuwe betaaldienst op deze site.

In Twinkle nummer 9, die deze week is verschenen, leest u waarom het zo lang heeft geduurd voor een debetmerk als Maestro de Nederlandse markt voor online-pinbetalingen betreedt.