Twinkle | Digital Commerce

CV Budget verdacht in oplichtingszaak

2017-05-27
170130
  • 1:13

De eigenaar van CV Budget is volgens de Brabantse politie de spil in een oplichtingszaak. Tegen de online-verkoper van cv-apparatuur werden de afgelopen maanden tien aangiftes gedaan.

De gedupeerden betaalden voor hun bestellingen op Cvbudget.nl, maar hebben de goederen nooit ontvangen. De aangiftes tegen het bedrijf uit Steenbergen komen van klanten uit het hele land, schrijft BN/DeStem.

Aangehouden
Volgens de krant heeft de politie de eigenaar van CV Budget en zijn vrouw aangehouden. Het echtpaar is in overleg met het Openbaar Ministerie vrijgelaten, maar blijft verdacht in de zaak.

'Stunter'
De homepage van Cvbudget.nl is ‘tot nader bericht gesloten’, maar andere delen van de site zijn nog steeds bereikbaar. Het bedrijf profileert zich als ‘De stunter van radiatoren en cv-ketels voor Nederland en België’ en belooft 100 procent van zijn inkoopkortingen door te geven aan klanten. CV Budget lijkt niet te zijn aangesloten bij een branchevereniging.

Showroom
Het bedrijf was vanochtend niet telefonisch bereikbaar. Volgens een buurman op het bedrijventerrein, werkzaam bij De Jong Thermotechniek BV, is het al ‘heel lang, heel stil’ in het bedrijfspand van Budget CV: ‘Eigenlijk al sinds wij hier een jaartje geleden zijn ingetrokken. Er is nauwelijks activiteit geweest.’ Vreemd, omdat het pand door CV Budget wordt aangeduid als showroom annex afhaallocatie en ook nog plaats biedt aan VC Budget, een zusterbedrijf in vloerverwarmingen.

Op diverse internetfora doen consumenten hun beklag over CV Budget, blijkt uit een zoekopdracht in Google. De eerste klachten dateren van afgelopen voorjaar.