Twinkle | Digital Commerce

Neckermann.com en Vacansoleil in bladenverkoop

2017-05-27
171130
  • 1:07

Neckermann.com en Vacansoleil gaan tijdschriften verkopen online. Ze zijn salespartner geworden van Sellvia en implementeren een online-kiosk in hun websites.

Dat heeft Marcel Disberg van Sellvia laten weten aan Twinkle. De overeenkomsten met Neckermann.com, Vacansoleil en een handvol andere nieuwe salespartners zijn inmiddels rond. Het wachten is nog op de technische implementatie van de kiosken.

Publieksbladen
De deal biedt Vacansoleil de kans specifieke magazines te verkopen over de reisbestemmingen die het aanbiedt. Ook kan het bedrijf vakantiegangers de mogelijkheid geven een stapel publieksbladen te bestellen voor bij het zwembad. Ook online-warenhuis Neckermann.com kan in potentie een waaier aan magazines via zijn site aan de man brengen.

Affiliates
Sellvia, dat een klein jaar geleden zijn plannen voor online-tijdschriftenverkoop ontvouwde, biedt de magazines niet zelf te koop aan. Behalve met salespartners als TNT, AKO, Neckermann.com, Vacancesoleil en het in mei gelanceerde Saviena.com doet het bedrijf in beginsel zaken met iedere site of webshop die affiliate wil worden en (een deel van) het bladenassortiment online wil aanbieden (zie een eerder bericht uit de papieren Twinkle).

Magshop.nl
De lancering van die affiliate-shops heeft vertraging opgelopen door technische factoren. Afgelopen voorjaar besloot Sellvia de affiliateshops te bundelen onder het merk Magshop. Op de bijbehorende site kunnen affiliates in drie stappen hun eigen online-kiosk samenstellen en implementeren.

Meer over Sellvia en Magshop leest u in Twinkle nummer 9, die op 12 oktober verschijnt.