Twinkle | Digital Commerce

Webwinkels verliezen verkoopwaarde

2017-05-27
170128
  • [nieuws]
  • 0:54

Het bedrag waarvoor webwinkels van eigenaar wisselen, vertegenwoordigt een steeds kleiner deel van de omzet van de shop. De gemiddelde verkoopprijs is gezakt tot minder dan eenmaal de jaaromzet.

Dat geldt althans voor de 25 b2c-webshops die in het tweede kwartaal van dit jaar werden verkocht viaBizBuySell.com, een online-handelsplaats voor kleine bedrijven. Internetretailer.com wijt de daling aan deeconomische crisis.

Gemiddelde jaaromzet hoger
De gemiddelde jaaromzet van de verkochte shops, een kleine167.000 dollar,lag in het afgelopen kwartaal hoger dan in 2008. Desondanks zakte de gemiddelde verkoopprijs met bijna de helft tot ongeveer een ton in dollars. Ging een webshop vorig jaar nog voor 1,15 keer de jaaromzet van de hand, dit jaar werd niet meer dan, 0,77 van de omzet neergeteld voor een overname.

Schril contrast
In het tweede kwartaal van 2008 werden nog 29 webwinkels verhandeld via BizzBuySell.com, tegenover de 25 van dit jaar. Deze kleine daling staat in schril contrast tot de daling in het totale aantal bedrijfsverkopen via het 13-jarige BizbuySell.com. Die berdaagt meerdan 50 procent.