Twinkle | Digital Commerce

Mimic Media maakt kans op Broos van Erp Prijs

2017-05-27
168130
  • 1:25

Mimic Media is een van de vier genomineerden voor de prestigieuze Broos van Erp Prijs, een onderscheiding voor innovatieve start-ups in nieuwe media. De andere kanshebbers zijn Artificial Industry, Badge2Match en Touching Media.

Mimic Media is het bedrijf achter de virtuele paskamer Mimic Me, die een maand geleden werd gelanceerd. Het bedrijf schopte het onlangs ook al tot de finale van de internationale starterscompetitie op de The Next Web Conference. In de nieuwe Twinkle, die volgende week verschijnt, leest u meer over de toepassing die het bedrijf voor online-moderetailers heeft ontwikkeld.

Artificial Industry
De dientverlening van Artificial Industry, medekanshebber op de Broos van Erp Prijs, verschilt niet veel van die van Mimic Media. Op de site lezen we: 'Artificial Industry biedt een webservice die organisaties en consumenten in staat stelt om zelf een virtuele persoonlijkheid samen te stellen die communicatie eigenschappen benadert van een echt mens. Deze zogeheten persoonlijke Virtual Assistant is een interface om op natuurlijke wijze te communiceren via websites en social networks.'

Badge2Match en Touching Media
De twee andere concurrenten, Badge2Match en Touching Media, begeven zich respectievelijk op het terrein van interactieve badges en van augmented reality, waarover Twinkle onlangs berichtte.

PayDucth en I-wood
De Broos van Erp Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken en was twee jaar geleden een prooi voor de 'online-tussenbank' PayDutch. Vorig ging het mobiele advertentiebedrijf I-wood met de prijs naar huis.

Cheque van Heemskerk
Voor de editie van 2009 werden 'ruim veertig inzendingen' beoordeeld door de jury. De vier overgebleven bedrijven presenteren zich op 18 mei tijdens het Nationale ICT-event in Utrecht. De Broos van Erp Prijs wordt uitgereikt tijdens het ICT Awards Gala, op 27 mei aanstaande. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 50.000,- euro uit handen van staatssecretaris Frans Heemskerk.