Twinkle | Digital Commerce

Rabobank trekt zich terug uit online-woningmarkt

2017-05-27
169133
  • [nieuws]
  • 0:58

Rabobank heeft Zoekallehuizen.nl en Moviq.nl verkocht aan BoostLabs. De investeerder zegt de essentie van de huizensites te willen behouden; Zoekallehuizen.nl gaat verder als zoeksite en Moviq.nl als breder online-woningplatform.

Zoekallehuizen.nl haalde in zijn korte bestaan vaak het nieuws door ten strijde te trekken tegen de dominante positie van makelaarsclub NVM en haar woningsite Funda.nl. Rabobank kocht de site eind 2006 met als doel meer hypotheken te verkopen.

Talpa
Samen met Talpa lanceerde Rabobank een dik jaar later woningplatform Moviq.nl, waarop informatie over kopen, verkopen, verhuizing, verbouwing, inrichting en trends is gebundeld. Toen Talpa zich al snel terugtrok, bleef Rabobank Nederland over als enig aandeelhouder van de site.

Marktaandeel
Het bedrag waarvoor de bank beide sites nu van de hand heeft gedaan, is niet bekend gemaakt. Ook heeft Rabobank geen reden opgegeven voor de verkoop, die ingegeven zou kunnen zijn door de kwakkelende huizenmarkt en het nog altijd onbenaderbare marktaandeel van Funda.

Inventarisatie
Het personeel dat werkte aan Zoekallehuizen.nl en Moviq.nl verhuist in principe mee naar BoostLabs, onderdeel van het Haarlemse Boost Company. Uit het persbericht: 'Door de snelheid waarmee deze transactie tot stand is gekomen, zal BoostLabs de komende weken de bedrijfsactiviteiten van Moviq en ZoekAlleHuizen.nl inventariseren, om vervolgens met concrete plannen naar buiten te treden.'