Twinkle | Digital Commerce

Quick-sneakers te koop via eigen website

2017-05-27
170130
  • 1:20

Het Nederlandse schoenenmerk Quick heeft dit weekend een eigen online verkooppunt geopend, q1905.com. Over twee weken vindt de officiële lancering plaats.

Veel vraag
'Er was veel vraag van consumenten of onze sneakers ook online te koop waren. We waren bovendien toch al bezig met een nieuwe website, dus hebben we de mogelijkheid aangegrepen een webshop te integreren', legt woordvoerder Palmela de Klerk van Quick uit. De shop is gebouwd door 4net Internet Solutions.

Beperkte oplage
Quick-schoenen worden al online verkocht door onder andere Omoda en Shoemixx. Quick koos echter bewust voor een verkoopkanaal in eigen beheer. 'Op die manier hebben we meer vrijheid om beperkte oplages of speciale edities van onze sneakers te verkopen', aldus De Klerk. Op q1905.com staan dan ook andere modellen dan op Omoda en Shoemixx.

Hengelo (Gld.)
Het webadres verwijst naar het oprichtingsjaar van Quick, 1905. Toen opende Herman Jansen een schoenen- en klompenwinkel in het Gelderse Hengelo. Beroemde voetballers als Faas Wilkes en Sjaak Zwart voetbalden in de jaren zestig en zeventig met het Nederlandse merk. Na een faillissement in 1992 werd het merk geherintroduceerd in 2001.

Retro
Hoewel ook geprobeerd werd weer een echt voetbalmerk te worden - zo zal Quick volgend jaar weer shirtsponsor zijn van AZ, net als een aantal jaar geleden- is het merk nu vooral bekend om retrosneakers. 'Maar voetbal zal altijd belangrijk voor ons blijven, niet in de eerste plaats omdat we voetbalschoenen willen verkopen maar als "eerbetoon" aan onze roots', benadrukt De Klerk.

Wereldwijd
De schoenen zijn verkrijgbaar op 300 verkooppunten in Nederland, en daarnaast onder andere in België, Italië, UK, Spanje, Rusland, Duitsland, Japan, Nieuw-Zeeland en het Midden-Oosten.