Twinkle | Digital Commerce

Importeur staakt verzet tegen Chairexpert.nl

2017-11-11
169130
  • 1:19

Tim van Vliet biedt nog altijd bureaustoelen van Herman Miller aan op Chairexpert.nl. De Nederlandse importeur, die aanvankelijk eiste dat de jonge webwinkelier zou stoppen met de online-verkoop, laat het erbij zitten.

In een brief van een advocaat sommeerde HR Ergonomics de 19-jarige Van Vliet eind februari de webverkoop te staken. Er zou sprake zijn van illegale parallelimport uit Azië, terwijl Van Vliet stelt de stoelen van een Europese leverancier te betrekken. Dat mag wel.

Goedkoper
Volgens Van Vliet is HR Ergomics not amused over de verkoop van de stoelen van Herman Miller op Chairexpert.nl, omdat de stoelen daar goedkoper dan elders worden aangeboden. Saillant detail is dat Van Vliet eerst bij de Venlose importeur had aangeklopt, maar uiteindelijk besloot in het buitenland op zoek te gaan naar interessantere marges.

Afschrikken
De brief van de advocaat zou bedoeld zijn om Van Vliet af te schrikken en de naam van zijn leverancier te achterhalen. Volgens Eric Logtens, algemeen directer van HR Ergomomics, was daar geen sprake van. Van Vliet zou slechts uit zijn op free publicity, aldus Logtens eind februari.

Meerdere orders per week
Van Vliet, die voor studiedoeleinden in China zit, laat vanuit Nanchang weten dat HR Ergonomics geen verdere juridische stappen tegen Chairexpert.nl heeft ondernomen. De bureaustoelen van Herman Miller verkopen ondertussen goed: 'Wekelijks gaan er meerdere orders uit van enkele tientallen per stuk. Inmiddels verkopen we met succes ook stoelen van het merk Vitra, onder andere aan verschillende overheidsinstanties.'

'Onbelangrijk' 
Eric Logtens van HR Ergonomics reageert gelaten: 'De zaak is volledig van de radar. Eerlijk gezegd is het gewoon niet belangrijk voor ons. Niemand hier heeft het er nog over.'