Twinkle | Digital Commerce

Best Buy lanceert sociale shopsite

2017-05-27
172130
  • 1:08

Samen met de Britse webontwikkelaar Ribbit heeft elektronicaketen Best Buy de nieuwe site Consumersprice.com gedemonstreerd in Texas. Webshoppers kunnen er voice reviews inspreken en afluisteren. Ook kunnen ze alerts krijgen wanneer een prijs van een product is gezakt tot het ingevoerde niveau.

Iemand die bijvoorbeeld op zoek is naar een digitale camera kan via de site een voorkeursprijs voor een specifiek model opgeven. Wanneer de camera voor die prijs te koop komt, wordt de webshopper daar per e-mail of sms op geattendeerd. Hij kan direct zijn aanschaf doen op Bestbuy.com of via een Google Maps-applicatie op Consumersprice.com uitvinden in welke fysieke vestiging het product tegen de voorkeursprijs kan worden afgehaald.

Connecties met Twitter en Flickr
Tot de andere toepassingen voor geregistreerde gebruikers van Consumerprice.com, behoren gesproken reviews en connecties met Twitter en fotosite Flickr. Payoff van de site: 'The way you shop has changed forever.It's going social.' Best Buy hoopt er een nieuwe groep klanten mee aan te boren.

Best Buy Remix
Consumersprice.com is een uitvloeisel van het programma Best Buy Remix, waarin de elektronicaketen externe ontwikkelaars toegang biedt tot de productdatabase van Bestbuy.com. Best Buy, dat de plannen voor Europese expansie even in de ijskast heeft gezet, heeft ernstig te lijden van de economische crisis en zag concurrent Circuit City al kopje onder gaan.

Bron: Internet Retailer