Twinkle | Digital Commerce

KLM introduceert sociale keuzehulp Travlr

2017-11-09
180101
  • 1:23

Travlr, een nieuwe zoekmodule van KLM, schotelt op een wereldkaart reisbestemmingen voor die aansluiten bij het reisdoel van een gebruiker. Aan de hand van user generated content kan die zich een beeld vormen van bestemmingen.

Travlr, voor KLM bedacht en ontwikkeld door bureau Tribal DDB, ging gister live in bèta. De ondertitel ‘Samen zijn we overal geweest’ geeft de kern van het concept goed weer: zoekers krijgen bij bestemmingen onder meer foto’s te zien die anderen eerder maakten of video's die weer anderen ooit schoten.

Wat wilt u?
Travlr
stelt bezoekers de simpel vraag: ‘Wat wilt u doen of zien tijdens uw vakantie?’. Mensen die niet direct iets te binnen schiet kunnen het aanbod beperken via hoofdcategorieën (bijvoorbeeld ontspanning) en subcategorieën (strand, wellness, spa en sauna in het voorbeeld). KLM vraagt bezoekers altijd hoeveel een trip mag kosten.

YouTube, Twitter, Google Maps, Wikitravel, Flickr, Foyursquare
Travlr struint onder meer YouTube, Twitter, Google Maps, Wikitravel, Flickr en Foyursquare af om user generated content te verzamelen, content die overigens direct weer met anderen kan worden gedeeld.

KLM vliegt op alles reisbestemmingen die Travlr suggereert:
 Persoonlijke bestemming
Roy Scheerder, VP marketing bij KLM Nederland, zegt over de toepassing: ‘KLM Travlr stelt een gebruiker in staat zich te laten inspireren door de veelzijdigheid van de wereld. Die gebruiker kan voortaan op zoek naar zijn persoonlijke bestemming in plaats van een land, stad of luchthaven.’

Tablet-versie
De komende tijd wil KLM feedback verzamelen om Travlr te verbeteren. Ondertussen wordt gewerkt aan een versie die geschikt is voor gebruik op tablet-computers.