Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats.nl en Funda.nl bundelen krachten

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:08

Sinds vandaag plaatst Marktplaats.nl het gros van het huizenaanbod op Funda.nl door op zijn handelssite. Beide internetmerken mikken op meer afzonderlijk bezoek.

Leden van de NVM kunnen bij Funda aangeven of hun aanbod voortaan ook op Marktplaats.nl mag worden getoond. Jeroen Wilhelm van de huizensite: 'Het is een gratis extra etalage, maar het gaat allemaal op basis van opt-in. Het is voorstelbaar dat er makelaars zijn die het umfeld van Funda.nl wel bij hun aanbod vinden passen, maar dat van Marktplaats.nl niet.'

Objectspecificaties
Bij instemming neemt Marktplaats.nl een aantal objectspecificaties van Funda.nl over. Wanneer een bezoeker van de handelssite alle beschikbare informatie over en foto's van een huis wil zien, wordt hij via een link verwezen naar Funda.nl, 'powered by NVM'. 

'Alle zeilen bijzetten'
Wilhelm zegt te verwachten dat 50 tot 75 procent van de NVM-makelaars van de 'extra etalage' gebruik zal willen maken: 'Makelaars moeten alle zeilen bijzetten in deze tijden. De samenwerking met Marktplaats, net als wij een marktleider in Nederland, zorgt ervoor dat we hen een nog groter bereik kunnen bieden.'

LMV en VBO
Het aanbod van makelaarsorganisaties LMV en VBO, dat onlangs met Funda afspraken maakte over directe actieve koppelingen, zal niet worden doorgeplaatst op Marktplaats.nl. Het huuraanbod van Direct Wonen is al wel enige tijd zichtbaar op de handelssite.

Jaap.nl en 2dehands.nl
Jaap.nl, dat zich opwerpt als concurrent van Funda, sloot al eerder een overeenkomst met een handelssite; het huizenaanbod wordt sinds afgelopen augustus doorgeplaatst op 2dehands.nl.