Twinkle | Digital Commerce

Webshoppers Circuit City al voor dichte deur

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 0:50

Bij gebrek aan een geïnteresseerde koper houdt de Amerikaanse elektronicareus Circuit City op te bestaan. De opheffingsuitverkoop in de 567 fysieke winkels wordt niet doorgetrokken online.

Wie een bezoek brengt aan Circuitcity.com krijgt een statement voorgeschoteld waarin het bedrijf antwoord geeft op de centrale vraag 'What's going on at Circuit City'? Een faillissement, is het antwoord, dat wordt verklaard door zowel het slechte economische klimaat als de uitdagingen in de branche. De gelijkschakeling van online- en offline-prijzen, medio oktober, kon het tij niet keren.

Best Buy
Het bankroet van Circuit City betreft het grootste retailfaillissement in de huidige economische crisis, waardoor ongeveer vierendertigduizend werknemers zonder baan komen te zitten. Het aandeel van concurrent Best Buy, dat ook in zwaar weer terecht is gekomen, ging abrupt omhoog.

Verhoudingen
Het failliet van Circuit City zal de verhoudingen in de Amerikaanse markt voor consumentenelektronica op zijn kop zetten. Een verdere verschuiving van offline naar online ligt, mede door de sluiting van de winkels van Circuit City en de prijsgevoeligheid van consumenten, in het verschiet.