Twinkle | Digital Commerce

Bestbuy.com opent openbare ideenbus

2017-05-27
171130
  • [nieuws]
  • 1:08

Best Buy heeft een online-ideenbus geopend onder de naam Ideax. Door crowdsourcing hoopt de Amerikaanse elektronicaketen zijn dienstverlening te verbeteren. Met tipgeld lonkt Best Buy niet.

Waar fysieke idenbussen gesloten zijn, is de input opBestbuy.ideax.comopenbaar. Iedereen kan commentaar geven en stemmen op een aangedragen idee.

Lijstjes
Zo ontstaan lijstjes met populairste adviezen. Gebruikers van de site kunnen de ideen ook rangschikken op chronologieen op de plaats waar ze vandaan komen.

Intellectueel eigendom
De Amerikaanse vaktitelFastcompany.commerkt op dat Best Buy het intellectueel eigendom opeist van de aangedragen ideen. Uit devoorwaardenop de site:
Best Buy has the option to purchase from you all right, title, and interest, including, but not limited to, any intellectual property rights in your Materials. If Best Buy exercises this option, you agree to accept payment of $1,000 in full consideration for the purchase of these rights relating to your Materials.

Verder behoudt Best Buy zich het recht voor om naar eigen inzicht ideen van de site te halen, waarmee het bijvoorbeeld kan voorkomen dat concurrenten met gouden tips aan de haal gaan.

Best Buy Remix
In de strategie van Best Buy, dat concurrent Circuit City begin dit jaarfaillietzag gaan, is veel ruimte gemaakt voor externe hulp en adviezen. Via het programmaBest Buy Remixbiedt de retailer ontwikkelaars toegang tot zijn productdatabase. De eerder dit jaargelanceerdesocial shopping siteConsumersprice.comis een uitvloeisel daarvan.