Twinkle | Digital Commerce

Beslist.nl voegt video reviews toe

2017-05-26
170130
  • [video]
  • [nieuws]
  • 1:04

Met de plaatsing van video reviews wil Beslist.nl de rol van fysieke winkels deels overnemen. Op de vergelijkingssite zijn ruim 18.000 fimpjes over in totaal zo'n 4.000 producten geplaatst.

De video reviews (bijvoorbeeld over de Nintendo Wii) van concumenten en experts zijn afkomstig van verschillende bronnen en zijn vooral te vinden in de hoofdcategorieën elektronica, computers, games en software.

Informatie
Door de praktische informatie in de filmpjes kunnen consumenten die nog twijfelen over de aankoop van een product over de streep worden getrokken, is de gedachte. Bart van Engeland, commercieel directeur van Beslist.nl: 'De informatie kan zitten in het tonen van tests, productfunctionaliteiten of simpelweg de inhoud van de verpakking, zodat een consument direct weet wat gekocht wordt. Met het zien van een video kan de beleving van fysieke winkels worden benaderd'.

Zelf uploaden
Beslist.nl is de eerste grote vergelijkingssite die op deze schaal gebruik maakt van video reviews, stelt Van Engeland. Op termijn wil Belist.nl consumenten de mogelijkheid bieden zelf video reviews te uploaden, een mogelijkheid die concurrent Ciao al wel biedt.

Bereik
Uit de meest recente cijfers van STIR blijkt dat Beslist.nl in de top-3 staat van vergelijkingssites, gemeten naar bereik. Net als Vergelijk.nl bereikt de site 11,2 procent van de Nederlandse internetpopulatie. Alleen Kieskeurig scoort met 12,2 procent een hoger bereik.