Twinkle | Digital Commerce

'Uptime Nederlandse webwinkels verslechterd'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:60

UptimeWatchMouseDe gemiddelde bereikbaarheid van Nederlandse webwinkels is afgenomen. Slechts 15 van 38 onderzochte webshops scoren een uptime van 99,9 procent of meer.

Dat stelt Watchmouse op basis van zijn Site Performance Index, die het voor de vijfde keer heeft gepubliceerd. Tussen 18 oktober en 18 november brachten de controlestations van Watchmouse iedere vijf minuten een bezoek aan de webwinkels. Als het ophalen van de homepage tot twee maal toe een foutmelding opleverde of langer dan 8 seconden duurde, werd dat als 'downtime' geregistreerd.

Service level agreements
Alleen eBay, in het onderzoek ook als webwinkel bestempeld, scoorde een uptime van 100 procent. Nog 14 andere webwinkels scoorden een bereikbaarheid van boven de 99,9 procent, een minimumpercentage dat in service level agreements wordt aangehouden.

Rode zone
De 23 overige webwinkels bleven beneden die standaard, waardoor de gemiddelde uptime in het onderzoek uitkomt op 99,4 procent. Vorig jaar lag het nog op 99,5 procent. Belandden in 2007 nog vier webwinkels in de 'rode zone' van Watchmouse, dit jaar komen zes webwinkels niet boven de 99,0 procent uptime uit. Absolute hekkensluiter is Hunkemöller.nl, met een uptime van 91,8 procent. Dat betekent dat de site 2 dagen, 13 uur en 18 minuten onbereikbaar was.