Twinkle | Digital Commerce

Kaartje2Go best geteste online-kaartjesdienst

2017-05-26
  • 1:03

De Consumentenbond legde twaalf aanbieders van online wenskaarten onder de loep. Kaartje2Go kwam verrassend als beste uit de bus.

Van alle onderzochte diensten voor het online aanmaken van fysiek verstuurde kaarten, bood Kaartje2Go de meest ontwerpvrijheid. Dat stelt de Consumentenbond in zijn onlangs gepubliceerde Digitaalgids. Daarnaast werkt de dienst eenvoudig, aldus de bond: 'Als het gaat om gemak, steekt Kaartje2Go boven de anderen uit. Het bewerken van foto's, het plaatsen van tekst, het uploaden en betalen gaat allemaal eenvoudig. Andere sites laten op sommige punten wel eens een steekje vallen.'

Kaartje2Go is misschien de beste, maar zeker niet de goedkoopste. Daarom roept de Consumentenbond in hetzelfde rapport Eenkaartjesturen.nl en Fotokaarten.com uit tot Beste koop. Dat wil zeggen dat bij deze twee aanbieders de prijs-kwaliteitsverhouding het beste is.

Niet constant
Bij marktleider Greetz en de kaartjesdienst van TNT Post bleek de afdrukkwaliteit niet constant. De kaarten van deze aanbieders kwamen niet altijd onbeschadigd binnen, ondervond de bond. 'Bovendien bleef bij hun kaarten tijdens het sorteerproces stempelinkt van andere kaarten aan de fotozijde plakken.'

Verjaardagskaart.nl
De Consumentenbond concludeert dat de diensten van Greetz en TNT Post 'erg op elkaar lijken' en ook dezelfde beoordeling krijgen. Dat wekt geen verwondering, omdat de twee bedrijven nauw samenwerken. Voor het onlangs gelanceerde Verjaardagskaart.nl, waarin Greetz TNT Post ook ondersteunt, kwam de test te vroeg. De dienst is niet meegenomen in de test.