Twinkle | Digital Commerce

Shopvip.com blij met recessionista's

2017-05-26
171130
  • [nieuws]
  • 2:06

BastiaanvanSchaikIn de tjokvolle Spiegelzaal van het Amstel Hotel in Amsterdam vond gister de officiële lancering plaats van Shopvip.com. De 'eerste gesloten online shopping community van Nederland' blijkt gebaseerd op een Frans concept.

Op Shopvip.com worden artikelen van bekende merkfabrikanten aangeboden tegen kortingen die kunnen oplopen tot 70 procent en afhankelijk zijn van de 'status' van de koper binnen de community. Naast Gsus, K-Swiss, Converse, Levi's en Ed Hardy, die gister voorbij kwamen op de catwalk, participeren ook de merken Tommy Hilfiger, Kenzo, Eastpak, Triumph, Storm, Christina Ribbel en Simple Human.

Bastiaan van Schaik
De bekende stylist Bastiaan van Schaik is fashion director van Shopvip.com en fungeert als het gezicht naar buiten toe. Initiatiefnemers en zakelijk leiders van de community zijn Gavin Dresselhuis en Bram-Jan Streefland, die het nieuwe avontuur startten na de verkoop van hun bedrijf Trustive afgelopen maart.

Vente-privee.com
Dresselhuis en Streefland hebben het concept achter Shopvip.com afgekeken van het Franse Vente-privee.com, dat al zeven jaar in de lucht is. Die community kent niet minder dan 5,5 miljoen leden en zet jaarlijks meer dan 400 miljoen euro om.

Respect
Net als bij Ventre-privee.com staat bij Shopvip.com 'het respect voor het merk' centraal, aldus de initiatiefnemers: 'Veel fabrikanten staan open voor online kopers, maar ze willen niet op een dodgy site verschijnen. Wij bieden merken de kans om zich op een nette manier aan te sluiten bij een community. We hebben een eigen fotostudio, waardoor producten goed tot hun recht komen bij gebruik van de zoomfunctie op onze site.'

'Hier is je doelgroep'
Dresselhuis en Streefland zeggen in onderhandeling te zijn met een flink aantal A-merken die zich nog niet hebben aangesloten. 'Omdat we de leden van de community vragen welke merken ze graag op de site zouden zien, kunnen we bij fabrikanten echt met iets aankomen: 'Hier is je doelgroep'. Dat werkt', aldus Streefland.

Uitverkoop
Op Shopvip.com kunnen alleen producten worden aangeschaft die in die week in de uitverkoop zijn. Per mail worden de leden van de community op de sale geattendeerd. Steeds staat er één merk centraal bij een sale, die vier dagen duurt, maar eerder ophoudt als alle producten zijn verkocht. Tijdens de overige dagen van de week kan er niet worden gekocht, maar wel worden gecommuniceerd binnen de community. Doelstelling voor 2009 is drie tot vier van die sales per week aan te bieden, die elkaar dan ook zullen overlappen.

Recessionista's
Dresselhuis en Streefland denken profijt te kunnen trekken van de economische tegenwind van dit moment. Streefland: 'Juist nu willen mensen zich onderscheiden door A-merken te dragen, alleen letten ze wel beter op hun portemonnee. Fashionista's worden recessionista's. Daar plukken wij de vruchten van, al hebben we daar natuurlijk niet de hand in gehad.'