Twinkle | Digital Commerce

PVH verkoopt merken Warners, Olga en True & Co.

2023-11-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Moederbedrijf PVH verkoopt Warners, Olga en True & Co. aan Basic Resources. Met deze verkoop wil het moederbedrijf de complete focus gaan leggen op de merken Calvin Klein en Tommy Hilfiger.

Volgens een bericht van PVH verkoopt het bedrijf de drie merken voor omgerekend zo’n 150 miljoen euro aan Basic Resources, een familiebedrijf dat kleding produceert en distribueert voor diverse consumentenmerken zoals Reebok, Michael Kors en New Balance. Maar ook voor de merken Calvin Klein en Tommy Hilfiger, waarmee de link met PVH duidelijker wordt. Zo meldt ook Stefan Larsson, ceo van PVH, in het bericht ‘We kennen het Basic Resources-team goed als een langdurige PVH-partner en zijn ervan overtuigd dat zij het juiste bedrijf zijn om deze merken te helpen groeien en hun voortdurende succes op de lange termijn te garanderen.’

De transactie zal naar verwachting eind november worden afgerond, onder voorbehoud van de standaard sluitingsvoorwaarden. PVH is van plan de netto-opbrengst van de transactie te gebruiken om aandelen terug te kopen.