Twinkle | Digital Commerce

'Spamvrije zoekmachine' van Nederlandse makelij

2018-06-19
1440810
  • [nieuws]
  • 0:56

Hittery.nl heeft een zoekmachine ontwikkeld die alleen resultaten toont van vierduizend geselecteerde Nederlandse websites. Elke site is 'handmatig gecontroleerd op kwaliteit, relevantie en originaliteit', aldus het bedrijf.

Hittery.nl stelt zoekmachinevervuiling tegen te willen gaan. Volgens de initiatiefnemers hebben grote zoekmachines in toenemende mate last van sites die geen of weinig toegevoegde waarde hebben, maar wel hoog scoren. Bij Hittery.nl zouden die geen kans krijgen. Het bedrijf maakt gebruik van de zoektechnologie van Google. De manier waarop de zoekresultaten worden gepresenteerd is dan ook identiek aan die van de zoekmachiengigant.

Naast de hoofdzoekmachine heeft Hittery.nl voor zestig onderwerpen, zoals shownieuws, zwangerschap en klussen, een aparte zoekmachine gebouwd met behulp van Google-technologie. Bij een zoekopdracht worden alleen websites doorzocht die relevante content publiceren. Sites hoeven niet te betalen voor opname.

Gebruikers kunnen op Hittery.nl, 'de persoonlijke zoeksite', een eigen pagina aanmaken waarop ze hun favoriete zoekmachines kunnen plaatsen. Behalve uit het aanbod van Hittery.nl kunnen ze ook kiezen uit meer dan vijftig populaire zoeksites zoals Funda, YouTube, Google nieuws, Weeronline en de Gouden Gids.

Gebruikers kunnen de individuele zoekmachines van Hittery.nl ook toevoegen aan iGoogle en Netvibes.