Twinkle | Digital Commerce

YouTube video's te zien in webshop Central Point

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:03

Central Point is begonnen met het toevoegen van YouTube video's aan de productpagina's van zijn webwinkel. Voorlopig kunnen alleen werknemers filmpjes plaatsen. Het is de bedoeling dat ook klanten die mogelijkheid krijgen.

Central Point verkoopt ruim tweehonderdduizend computerproducten. 'Op YouTube zijn tienduizenden video's te vinden over hoe deze producten er uit zien en hoe je ze het beste kunt gebruiken', beweert Sebastiaan Hooft, mede-oprichter van het webwinkelbedrijf. Hij denkt dat de filmjes (voorbeeld) klanten kunnen helpen bij het maken van de juiste productkeuze en heeft daarom toenadering tot YouTube-eigenaar Google gezocht.

Als blijkt dat klanten de filmpjes waarderen, kunnen ze vanaf het vierde kwartaal van dit jaar zelf ook video's uploaden. Daarvoor hebben ze een account bij zowel YouTube als Central Point nodig. Hooft: 'Omdat het om trusted relaties gaat, zijn we niet bang dat er filmpjes geplaatst zullen worden die niet op de site thuis horen. Mocht het onverhoopt anders uitpakken, dan zijn er voldoende middelen om een preventieve kwaliteitscontrole in te voeren.'

Al langere tijd experimenteert Central Point, dat zijn website afgelopen maart vernieuwde, met online video's; ruim duizend producten zijn voorzien van originele reclamevideo's van fabrikanten. De online retailer beschikt ook over een eigen kanaal op YouTube.