Twinkle | Digital Commerce

Kieskeurig.nl krijgt mobiele site

2017-05-26
  • 1:04

De vergelijkingsite Kieskeurig is sinds vandaag ook met een mobiele telefoon of handcomputer te bezoeken. Daarvoor is een speciale mobiele site ontwikkeld. Het moederbedrijf van Kieskeurig, ilse media, heeft hoge verwachtingen van de advertenties op de mobiele site.

'Met de lancering hebben we een nieuw potentieel mobiel advertentieplatform in handen', zegt Gert Jaap Schoppink, COO van ilse media. "Naar aanleiding van de behoefte en animo van de consument bekijken we of het plaatsen van advertenties op mobiel.kieskeurig.nl voor de toekomst een optie is."

De mobiele advertentiemarkt groeit, meent Shoppink. 'Op ons netwerk zien we dat de groep die op dit moment mobiel internet gebruikt voornamelijk bestaat uit hoogopgeleide mannen in de leeftijdscategorie van 23 tot 35 jaar.'

Uit onderzoek dat onder lezers van NU.nl, dat ook van ilse media is, blijkt dat 83 procent van de respondenten die mobiel internet gebruikt dat doet om snel even iets op te zoeken. Van de ondervraagden bezocht 22 procent Kieskeurig.nl op de reguliere website en gaf 35 procent aan behoefte te hebben aan een mobiele variant van Kieskeurig.

Eerder ontwikkelde ilse media al een mobiele versie van NU.nl, Startpagina en web-log.nl ontwikkeld. De mobiele site Kieskeurig is te bereiken via mobiel.kieskeurig.nl.