Twinkle | Digital Commerce

Belgische prijzen voor direct marketing uitgereikt

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:16

De ING Bank en fabrikant van mobiele telefoons Sony Ericsson zijn de winnaars geworden van de Cuckoo Awards. Dit zijn de Belgische prijzen voor de beste Direct Mail- en de beste doelgerichte campagne van 2007.

Sony Ericsson heeft de prijs ontvangen voor de best gesegmenteerde en doelgerichte campagne van 2007. Het bedrijf verspreidt over 56 verschillende markten ongeveer zeven nieuwsbrieven per jaar aan ruim zeven miljoen ontvangers. Bovendien werd het bedrijf geprezen voor de verfijning van de campagne omdat de nieuwsbrief elke keer in driehonderd verschillende versies wordt verstuurd. Niet alleen wordt er gevarieerd op de inhoud per gebruiker. Ook is de versie afhankelijk van het productengamma dat de gebruiker al dan niet reeds in zijn bezit, aldus de jury.

De ING Bank won lof met zijn campagne "Let's play ping pong". Deze campagne bestond uit het verzenden van één ping pong pallet, vergezeld van een brief. 'Deze mailing bereikte zeer efficiënt zijn doelgroep, dit in tegenstelling tot de andere testgroep zonder deze ping pong pallet. Met een telefonische opvolging, waarin met een knipoog gesuggereerd werd dat de bedrijfsadviseur eveneens een ping pong pallet had en wel eens zou willen komen "pingpongen", slaagde ING Bank Belgium erin om het aantal afspraken sterk te verhogen', zo oordeelde de jury.

De Cuckoo Awards worden georganiseerd door het Belgisch Direct Marketing Verbond (BDMV) en vmmtv. Met dit evenement willen ze de beste Direct Marketing en Interactieve campagnes bekronen. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden.